0172-240000

image
Print icon

De voorwaarden

Keurmerk busbedrijf
Comfortabel, safe én milieubewust. Zo wil jij op reis. Daarom kies je voor een Keurmerk Touringcarbedrijf. Wij als Labyrinth werken alleen met busbedrijven die een keurmerk hebben.

Wat heb jij aan het keurmerk? 
Stap je bij LABYRINTH in de touringcar, dan is voor jou geregeld:
•     Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge eisen van Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. 
•     Elk half jaar wordt jouw busbedrijf hierop gecertificeerd.
•     De chauffeur heeft de juiste diploma’s, ruime ervaring en doet iedere 5 jaar een Rijvaardigheidstest door CCV-CBR.
•     De chauffeur neemt op tijd rustpauzes.
•     De bus is top-veilig.
•     Het comfort van een keurmerkbus is prima in orde. Het busbedrijf houdt zich aan de busklassen: Royal Class, Comfort Class of Tourist Class.
•     Mocht er onverhoopt iets misgaan: ieder keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Voor- en Naseizoen
Boeken in voor- en naseizoen heeft tot voordeel dat de prijzen laag zijn en het overal vrij rustig is. Het kan echter voorkomen dat op sommige bestemmingen niet alles (winkels, restaurants en bars) vol in bedrijf is.

Busclassificatie
Labyrinth touroperator heeft ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de bussen standaard vast te leggen en te publiceren. Daarbij is een onderscheid gemaakt naar Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Bussen hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning.

De verschillen zijn:   

  Tourist Class  ComfortClass  Royal Class
Stoelafstand 75 cm 85 cm 94 cm
Hoek verstelbaarheid stoel  30° 35° 45°
Voetsteun Vast Verstelbaar Meervoudig verstelbaar
Verstelbare beensteun Neen Neen Ja


Roken in de bus
Labyrinth touroperator heeft afgesproken dat in de bus niet mag worden gerookt, tenzij in de publicatie van de reis anders is vermeld. Voor de rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Reissom
De gepubliceerde reissommen zijn gebaseerd op de prijzen, geldkoersen en belastingen zoals deze bij LABYRINTH bekend waren. Wij behouden het recht om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven.

Aanbetaling
Labyrinth is een avontuurlijke reisorganisatie en vraagt een aanbetaling van 50% van de reissom bij groepen van meer dan 5 deelnemers.

Verzekeringen
Uiteraard hoort er bij een verzorgde vakantie een goede reis- en annuleringsverzekering. We raden je dringend aan om deze af te sluiten. Bij een aantal reizen is een reisverzekering met extra dekking verplicht. Let daarom op de speciale bepalingen voor berg-, water- en andere bijzondere sporten (gevaarlijke sporten). Hiervoor dien je je extra te verzekeren. Je reisadviseur kan je uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Annulering door de reiziger
Annulering van een reis wordt uitsluitend schriftelijk geaccepteerd. De kosten van de annulering zijn als volgt:
-     Bij annulering tot de 42ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: de aanbetaling;
-     Bij annulering vanaf de 42ste dag (incl.) tot de 28ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: 35 % van de reissom;
-     Bij annulering vanaf de 28ste dag (incl.) tot de 21ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: 40% van de reissom;
-     Bij annulering vanaf de 21ste dag (incl.) tot de 14e dag (excl.) vóór de vertrekdag: 50 % van de reissom;
-     Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de 5e dag (excl.) vóór vertrek: 75% van de reissom;
-     Bij annulering vanaf de 5e dag (incl.) tot de vertrekdag: 90 % van de reissom;
- Bij annulering op de dag van vertrek of later: de volle reissom.

Reisdocumenten
Het boekingskantoor zal voorafgaand of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten. Je moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten. Bewaar tijdens de reis je reisdocumenten en geld nooit in je tas/koffer, maar altijd in je rugzak of portefeuille.

Reisleiding 
LABYRINTH heeft op bijna al haar Belgische bestemmingen Nederlandse reisleiders/sters bij wie je altijd (soms op bepaalde tijden) terecht kunt. De reisleiding informeert je over de bestemming, geeft adviezen en organiseert activiteiten, barbecue-, feest- en disco-avonden. 

Aansprakelijkheid
De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het in deze gids vermelde programma van de reis, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de reisleiding van LABYRINTH wordt georganiseerd. LABYRINTH noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.

Ontevreden of klachten
Het kan natuurlijk voorkomen dat je ontevreden bent over de camping of geboekte activiteiten. Wil je hierover een klacht indienen neem dan direct contact op met de reisleiding ter plaatse. Is er geen reisleiding aanwezig of wordt de klacht niet naar behoren opgelost, dan dien je direct contact op te nemen met ons hoofdkantoor in Nederland (+31.172.476834 of +31.6.41440000). Op het moment zelf kan er vaak wat aan worden gedaan. Klachten die op de bestemming niet op een klachtenformulier zijn gemeld worden in Nederland niet in behandeling genomen. Voor het in behandeling kunnen nemen dien je ter plaatse een klachtenformulier volledig in te vullen en door de reisleiding te laten ondertekenen. (e-mail: klachten@labyrinth.nl).

Ander land, andere gewoonten
Een outdooractiviteit in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, ander eten en andere tradities; kortom bijna alles is anders dan je thuis gewend bent. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van je vakantie maar ook iets om rekening mee te houden. 
Dus tref je een vies toilet, zoek even een ander of maak het zo goed mogelijk schoon.

Programma
De in deze brochure en op de website omschreven programma’s zijn standaardprogramma’s. De volgorde van de onderdelen kan in de praktijk afwijken door: logistieke invloeden, weersomstandigheden, lokaal vernieuwde regels, conditie van de deelnemers en de samenstelling van de groep. Mocht een onderdeel door omstandigheden niet doorgaan dan biedt Labyrinth je een gelijkwaardig alternatief.

Minimum aantal deelnemers
Voor al onze activiteitenin België geldt een minimumdeelname zoals omschreven bij de programma’s. Conform Artikel 10 van de ANVR-Reisvoorwaarden heeft de reisorganisator het recht om de reisovereenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan een minimum aantal. Voor een aantal van onze activiteiten behouden wij ons het recht voor om van deze bepaling gebruik te maken. Labyrinth zal echter altijd trachten je minimaal 10 dagen voor vertrek op de hoogte te stellen als je reis niet doorgaat.

In de plaatsstelling
Indien een reiziger de reis moet annuleren, bestaat de mogelijkheid van ‘in de plaatsstelling’.  Hieraan zijn kosten verbonden. Zie artikel 8 van de ANVR-Reisvoorwaarden.

Reisorganisator
Labyrinth Outdoor & Travel B.V.
Ruurloseweg 25

7021 HB ZELHEM


Tel    0172-240000
Fax    0172 - 49 37 41
E-mail    info@labyrinth.nl